Stavať s Durisolom je investíciou do budúcnosti

Stavať s Durisolom je investíciou do budúcnosti
  • Leier

Prvé rokovania s islandskou stavebnou spoločnosťou PAGO viedla spoločnosť Leier v lete 2022 v Bratislave. Prezentované portfólio produktov urobilo na majiteľov spoločnosti veľký dojem. Krátko nato, priamo zo Slovenska objednali prvé kontajnery s tvarovkami Durisol pre menšie obytné budovy.

Členstvo v islandskej gbci GBCI (Rada pre zelené budovy)

PAGO je spoločnosť špecializujúca sa na ekologické stavebné materiály a je členom islandskej GBCI - Rady pre zelené budovy. Zúčastňuje sa rôznych seminárov, na ktorých prezentuje ekologický stavebný materiál DURISOL. Často o ňom prednáša aj študentom na Fakulte stavebníctva a bývania Islandskej univerzity, na Reykjavíckej univerzite a Technickej vysokej škole či priemyselnej škole. Rovnako pravidelne organizuje prezentácie pre firmy pôsobiace v stavebníctve, pre architektov, inžinierske kancelárie, mestské úrady a rôzne iné spoločnosti, ktoré uvažujú o stavebnom projekte.

Kurzy, semináre, výstavy

Kurzy PAGO sú určené pre každého, kto sa chce naučiť postaviť dom z tvárnic Durisol. Účelom je propagovať tento jedinečný stavebný materiál, ktorý má za sebou už viac ako 80 rokov vývoja a používa sa po celom svete, no na Islande je úplnou  novinkou. Diskutovaný je dizajn, ekologická výroba a recyklovateľnosť tvaroviek. Zdôrazňujú sa ich vlastnosti ako požiarna odolnosť, odolnosť proti vlhkosti a plesniam, akustické hodnoty a taktiež tepelná izolácia. V rámci kurzov sa hovorí aj o technológiách výstavby domov z blokov a nákladoch, ktoré to predstavuje. Časť kurzov je dokonca praktická, vďaka čomu majú účastníci možnosť priamo si vyskúšať prácu s tvarovkami. 

Kurzy, výstavy (PAGO tím v strede)

Investícia sa oplatí

Po prvých úspešných projektoch má teraz PAGO pred sebou veľké plány. Pracuje na  rozšírení letiska Keflavik či výstavbe luxusných apartmánov s výhľadom na Atlantický oceán, na ktoré bude použitý ekologický stavebný materiál Leier Durisol. 

Rozšírenie letiska „Keflavik“

Luxusné apartmany s výhľadom na Atlantický oceán

Na základe podkladov od spol. PAGO, jún 2023

Fotogaléria