Slovenský Durisol už aj na Islande

Slovenský Durisol už aj na Islande
  • Leier

Prvá dodávka Durisolu až na Island

Spoločnosť Leier Baustoffe SK sa ako výrobca stavebných materiálov zaoberá rôznymi novými technológiami, ktoré nielen zjednodušujú a zrýchľujú výstavbu, ale tiež zlepšujú možnosti využitia obnoviteľných zdrojov.

Práve Durisol sa radí medzi inovatívne stavebné systémy, ktoré majú vynikajúce fyzikálne vlastnosti, no zároveň dbajú na šetrenie životného prostredia. Určite to bol aj jeden z dôvodov, prečo sa pre tento stavebný materiál rozhodol investor aj na ďalekom Islande. Táto pokroková ostrovná krajina si chráni svoje prírodné bohatstvo a veľmi dbá na dodržiavanie ekologicky šetrných výrobných postupov. Výroba Durisolu presne vyhovuje týmto požiadavkám a napĺňa spoločnú predstavu o tom, ako má ekológia vstupovať do stavebného priemyslu. Hlavnou surovinou Durisolu sú odrezky z mäkkého dreva, ktoré sa už technologicky nedajú použiť. Tento prírodný zdroj sa následne mineralizáciou zušľachťuje a spracuje s cementom a vodou na tvarovku. Vďaka tomu je výsledný produkt 100% recyklovateľný. Aj samotná výroba je bezodpadová a prebieha bez procesu horenia, pri minimálnej spotrebe energií.
Okrem toho je Island krajinou ohňa a ľadu, zeleného machu a čiernej lávy, plná hučiacich vodopádov, driemajúcich sopiek, rozľahlých ľadovcov a vybuchujúcich gejzírov. Aj tomuto musia byť stavby prispôsobené. Investor preto ocenil pevnosť múrov z Durisolu a odolnosť voči poveternostným vplyvom, vode, soliam i škodcom. Steny sú tiež nenasiakavé a zároveň vysoko odolné voči požiarom. Vnútro tvaroviek sa vypĺňa betónom, vďaka čomu získa konštrukcia stabilitu a výborné statické vlastnosti. Zaručí dlhú životnosť stavbám v akýchkoľvek podmienkach a odolá otrasom či zemetraseniam lepšie ako iné druhy materiálov.

Durisol tvarovky v tomto prípade poputovali na ostrovný štát za účelom výstavby projektu rodinných domov. Prvý kamión plne naložený tvarovkami Durisol DSs 30/12, DMi 25/18 a tiež DMi 17/12 vyexpedoval Leier v tomto mesiaci. Slovenský výrobok sa tak už môže tešiť uznaniu v rôznych častiach sveta.

Fotogaléria