Skupina Leier: „Šancou dostať sa zo slepej uličky je hľadať riešenie! Stavebný sektor je prispôsobivý!“ 

Skupina Leier: „Šancou dostať sa zo slepej uličky je hľadať riešenie! Stavebný sektor je prispôsobivý!“ 
  • Leier

Skupina Leier, jeden z najväčších hráčov v priemysle stavebných materiálov, v súčasnosti spúšťa iniciatívu, v rámci ktorej sa rozhodla udržať ceny produktov v jej portfóliu na rovnakej úrovni, prispôsobiť sa inflácii a zavádzať rôzne akcie či individuálne výhodné ponuky pre investorov a zákazníkov za cieľom obnovenia stavebných prác a nakopnutia stavebného trhu. 

Potreba človeka mať strechu nad hlavou je veľmi stará a zároveň vždy aktuálna. Od chcenia domu až po jeho kúpu je tento proces rozsiahly a zahŕňa dlhý reťazec akcií, udalostí, práce, času, trpezlivosti a mnoho ďalšieho.

Vývoj celého sociálneho a ekonomického prostredia v uplynulom období až do prvej polovice roka 2023 znamenal, že sa kupujúci stretávali s doteraz najvyššími nákladmi za štvorcový meter obytnej plochy. Zvýšenie cien sa týkalo každej položky od samotného stavebného materiálu, remeselných nákladov, služieb v oblasti nehnuteľností či iných súvisiacich služieb s bývaním.

Spoločnosť Leier so svojou tradíciou a skúsenosťami výrobcu veľmi pestrej škály stavebných materiálov dospela po dôkladnej analýze vyššie uvedených aspektov k záveru, že dopyt a ponuka už nie sú v harmónii. Takmer všetci hráči zapojení do bytovej výstavby zažívajú v posledných mesiacoch stagnáciu či výrazné spomalenie trhu. 

Leier ako silná, dynamická a zodpovedná skupina, ktorá načúva potrebám zákazníkov, preto optimalizuje predajné ceny stavebných materiálov vo svojom portfóliu, pre klientov hľadá efektívne a výhodné riešenia, poskytuje poradenstvo a pomáha kupujúcim s plánovaním výstavby a rozdelením nákladov na viacero fáz. Hľadá tak priechodnú cestu pre každého, kto túži po vlastnom bývaní. 

Oprieť sa môže aj o pokles cien najdôležitejších zložiek výrobných nákladov, akými sú plyn a elektrina. V minulosti práve tieto položky s extrémnymi nárastmi spôsobili zdražovanie stavebných materiálov. 

„Ďakujeme všetkým, ktorí s nami spolupracujú! Sme presvedčení, že tento prístup vnesie optimizmus a dôveru v trh, aby všetky zložky stavebného reťazca mohli pokračovať vo svojich aktivitách a aktuálnych či plánovaných projektoch.” vyjadril sa Mag. Ľubomír Roth, konateľ spoločnosti Leier Baustoffe SK.